Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη συμφωνία της ντροπής

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία με 153 "ναι"

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019. 
Με ονομαστική ψηφοφορία, τα 300 μέλη της Βουλής ψήφισαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, με πολλές ομιλίες και ιδιαίτερα σκληρές κόντρες. 
Υπέρ της Συμφωνίας όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο ψηφίσαν 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους προστέθηκαν βουλευτές από πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης -Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ όχι ψήφισε τελικά ο Βασίλης Κόκκαλης.
Κατά της Συμφωνίας ψηφίσαν 146 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και κάποιοι ανεξάρτητοι.
Να σημειωθεί ότι υπήρξε ένταση με τον βουλευτή Μπαρμπαρούση, καθώς είπε όχι στην προδοσία και ο Νίκος Βούτσης του είπε ότι δεν υπάρχει όχι στην προδοσία αλλά σκέτο όχι ή ναι. Την ίδια στιγμή, σήκωσε πανό διαμαρτυρίας ο Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων. Πηγή Ε.Θ.


The Macedonian Team News

Comments