Μετ’ εμποδίων η προσέλευση στην κάλπη - Απρίλιος 15/2018 - "Αναφορές και θύμησες" Νοέμβριος15/2018

                   Μετ’ εμποδίων η προσέλευση στην κάλπη,  Απρίλιος 15/2018       
                                  Αναφορά στις θύμησες      Νοέμβριος 15/2018
Περάσανε επτά μήνες από την ημέρα των εκλογών της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά που έγιναν την 15η Απριλίου 2018 και οι σημερινές καιρικές συνθήκες μας τις υπενθύμισαν.
Η διαφορά με τη σημερινή είναι ότι τον Απρίλιο η κακοκαιρία ήταν και την προηγούμενη, ημέρα συνεδρίου. Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι(όσοι παρευρέθηκαν φυσικά), αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν από τις χειρότερες που μπορεί κάποιος να περιγράψει. Το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα με πολλά αρκετούς πόντους μαζί με την παγωμένη βροχή και έκαναν μετακίνηση και οδήγηση δυσκολότατη υπόθεση. Την ημέρα των εκλογών, οι καιρικές συνθήκες είναι τρισάθλιες και ακόμη χειρότερες της προηγούμενης , μετακίνηση και οδήγηση χειρότερα. Οι δρόμοι σκεπασμένοι από ένα παχύ γλιστερό γυαλί από την παγωμένη βροχή και το χιόνι. Αρκετοί όμως ψηφοφόροι και μόνον οι οργανωμένοι, που έπρεπε να είναι ντυμένοι ανάλογα με τον καιρό αυτοί και τα αυτοκίνητά τους. Για τους υπόλοιπους αρκετούς, ευτυχώς, και εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους σαμαρείτες «Μακεδονομάχους» που είτε διέθεσαν τα ατομικά τους έλκηθρα είτε πλήρωσαν από τις τσέπες τους τα δημόσια έλκηθρα για να μπορέσουν αυτοί οι υπόλοιποι ψηφοφόροι να παρουσιασθούν και να εκπληρώσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα. Έτσι αποφεύχθηκε η αναβολή των εκλογών, που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε. Με τέτοιες καιρικές συνθήκες, όταν ολόκληρη η πόλη νεκρώνεται, δεν πιστεύουμε πως πρέπει να ταλαιπωρείται ο κόσμος. Εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν και την επόμενη Κυριακή. Πάντως τα έλκηθρα έκαναν σοβαρή δουλειά. Κάτι ξέρουν οι Εσκιμώοι.
Γεγονός όμως αναμφισβήτητο, πως αν όλοι οι εγγεγραμμένοι εκλέκτορες-ψηφοφόροι εψήφιζαν, οπωσδήποτε τα αποτελέσματα των εκλογών θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Το νέο εκλεγμένο διοικητικό :
Δημήτριος Γαϊτάνης, Τερέζα Νικολαΐδου, Σταύρος Τσιρλής, Μπιλ Λιάβας, Πήτερ Κλεισούρας, Δημήτριος Νάσκος, Δημήτριος Μεδίτσκος, Γεώργιος Παπαδάκης, Τρύφων Τσάτσος, Ελένη Μπρεντάνου, Ρίνα Καλομοίρη, Αλέξανδρος Τσικουρλής. Ο 13ος ως ex-officio, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Χάμιλτον, Αριστοτέλης Δαμιανόπουλος.
The Macedonian News Team

Comments