Στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο,(ROM) θα παρουσιαστούν δύο Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής ΤέχνηςOn October 05, 2018 - Τίτλος εκδήλωσης: OM Friday Night Live: Dig It!
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο καναδικό κοινό οι δύο Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Αθηνών, για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Κεραμική , τις οποίες απέκτησε πρόσφατα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, χάρη σε χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Οι δύο Μουσειοσκευές περιέχουν ακριβή αντίγραφα εκθεμάτων του Μουσείου και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βάση μνημονίου κατανόησης που έχει υπογράψει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Τορόντο με το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, οι Μουσειοσκευές διατέθηκαν για το μήνα Οκτώβριο στο Μουσείο για μελέτη και ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα αξιοποιηθούν σε εκδηλώσεις του Μουσείου.

 Από το Νοέμβριο οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του Τορόντο θα μπορούν να δανείζονται δωρεάν τις Μουσειοσκευές για εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τους μαθητές τους. 
 Τίτλος εκδήλωσης: OM Friday Night Live: Dig It!
Ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2018, 7 – 11 μ.μ. Τοποθεσία: Gallery of the Bronze Age Aegean & Gallery of Greece

VIDEOComments