Χαμός στους ΑΝΕΛ με την ατάκα του Καμμένου για «Μακεδονοκλάστες»Χαλασμός στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί δημόσια πλέον στελέχη του κόμματος που στην ουσία δεν θα πρέπει να λογίζονται ότι είναι μέσα σε αυτό.

 Ο υπουργός Αμυνας αναφερόμενος στο Σκοπιανό είχε εξαπολύσει εμμέσως πλην σαφώς επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές – ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά.
Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».
 Εννοείται ότι ο Τέρενς Κουίκ είναι ο πρώτος στον οποίο απευθύνεται καθώς δεν είναι βουλευτής και μάλιστα ο ίδιος ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη δήλωσε με νόημα: «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας».

 Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι που φαίνεται να έχουν τραβήξει την δική τους διαχωριστική γραμμή από την γραμμή του κόμματος και αυτοί είναι τόσο ο Θανάσης Παπαπαχριστόπουλος όσο και η Ελενα Κουντουρά. Και οι τρεις φέρονται να είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και να διαφοροποιούνται της πάγιας θέσης της παράταξης όσον αφορά το ονοματολογικό ζήτημα.
 Καμμένος: Φεύγουμε από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών

 «Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος τα πρώτα λεπτά της εισηγητικής ομιλίας του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

 Όπως επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «εντιμη και ανοιχτη συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ. Και συμπλήρωσε: «Οπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική.
Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε». «Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση.
Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Comments