Επεισόδιο Μπουτάρη με πολίτη για την Μακεδονία που είναι ελληνική
Επεισοδιακός ήταν ο χορός των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σηκώθηκε για να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κάποιος από το κοινό φώναξε στον κ. Μπουτάρη: «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, πες το!».

 «Καλά, καλά», αποκρίθηκε σε δηκτικό ύφος ο δήμαρχος, αλλά ο πολίτης επέμεινε: «Πες το», ξαναείπε. «Δεν το λέω», είπε ο κ. Μπουτάρης, για να πάρει ξανά τον λόγο ο πολίτης και να τον ρωτήσει: «Γιατί δεν το λες;». «Γιατί δεν θέλω να το πω», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο πολίτης συνέχισε να κάνει φασαρία και ο κ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος στον κόσμο, είπε: «Έχουμε εδώ και έναν θερμοκέφαλο. Πρόεδρε (σ.σ. ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Στυλιανός Λιακόπουλος), να συνεχίσω ή να κατέβω;».

 Το επεισόδιο σταμάτησε εκεί, χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τον δήμαρχο πήρε τον λόγο ο επικεφαλής των Εντάξει και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σημείωσε πως, παρότι η περίσταση αφορά τους ηλικιωμένους, ο ίδιος, με αφορμή το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, λέει και θα συνεχίσει να λέει παντού και πάντα ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, για να εισπράξει το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
 Από την πλευρά της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της στον Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι η ίδια θα συνεχίσει να μάχεται ώστε ο καθένας να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του χωρίς φόβο. Πηγή: voria.gr

Comments