151 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

151 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΥΡΟΜ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Οκτώβριος, 2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ: Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρεξ Τίλλερσον, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Νίμιτζ, Ειδικό Μεσολαβητή του ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων Κράτη- μέλη του ΟΗΕ Κράτη- Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσης Ευρωβουλευτές ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ: κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής Βουλευτές του Ελληνικού και του Κυπριακού Κοινοβουλίου


Αξιότιμες Κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αυτή την επιστολή μας επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφείς τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν τον όρο «Μακεδονία» ή οποιοδήποτε όνομα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ως το μόνιμο όνομα του βορείου γείτονά της, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΦΥΡΟΜ). Το όνομα ΦΥΡΟΜ (ΠΓΔΜ) συμφωνήθηκε μόνον ως προσωρινό. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να αφαιρεθεί πριν το κράτος αυτό γίνει δεκτό σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό. Οι λόγοι εξηγούνται στη συνέχεια. Όπως κάθε έθνος, έτσι και οι Έλληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι όταν άλλες χώρες χρησιμοποιούν ελληνικά ιστορικά ονόματα ή ελληνικές λέξεις, καθώς εισάγουν νέα επιστημονική ορολογία ή δίνουν ονομασίες σε εταιρίες, πλατείες ή πόλεις. Ομως, η ΠΓΔΜ απαιτεί να της δοθεί το ίδιο όνομα που έχει μία γειτονική της περιοχή που ανήκει στην Ελλάδα (ένα μεγάλο τμήμα της Βορείου Ελλάδος ονομάζεται Μακεδονία και συνορεύει με την ΠΓΔΜ).

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτή την απαίτηση της ΠΓΔΜ και γιατί οι Έλληνες είμαστε απολύτως αντίθετοι; Στις 11 Ιανουαρίου 1934, η Κομμουνιστική Διεθνής (ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ) αναγνώρισε ένα ανύπαρκτο έθνος, το «μακεδονικό», το οποίο συμπεριλάμβανε τον πληθυσμό (διαφόρων εθνικοτήτων) που κατοικούσε στα εδάφη της αρχαίας ιστορικής Μακεδονίας• το σαφώς μεγαλύτερο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, ένα μικρό τμήμα στη Βουλγαρία και ένα επίσης μικρό τμήμα στην -τότε- νότια Γιουγκοσλαβία. Στη συνέχεια (το 1944) ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας Γιόζεπ Μπροζ, γνωστός ως Τίτο, μετονόμασε μια περιοχή της νότιας Γιουγκοσλαβίας από Vardarska Banovina (Επαρχία του ποταμού Βαρδάρη) σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Επί πλέον, κωδικοποίησε την γλώσσα που ομιλείτο σε μέρη της νότιας Γιουγκοσλαβίας, μία Σλαβική διάλεκτο παρόμοια των Βουλγαρικών διαλέκτων, και την ονόμασε «Μακεδονική γλώσσα».

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντέδρασε αμέσως, με τον υπουργό εξωτερικών Έντουαρντ Στιτίνιους να δηλώνει ότι η όποια αναφορά σε «Μακεδονικό έθνος», «Μακεδονική πατρική γη» και «Μακεδονική συνείδηση» είναι «αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει καμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα», και ότι μπορεί να την δει κανείς μόνο σαν μία «πιθανή μάσκα που πίσω της κρύβει επιθετικές προθέσεις ενάντια στην Ελλάδα» (http://www.mfa.gr/images/docs/fyrom/dilosi_stettinius_dec_1944.pdf). Πράγματι, εκείνο το διάστημα άρχισε να αναπτύσσεται ένα αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο οι Σλάβοι «Μακεδόνες» είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Αρχαίων Μακεδόνων, και οι Έλληνες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της πατρίδας τους (το μεγαλύτερο τμήμα της Βορείου Ελλάδος που από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ονομάζεται Μακεδονία).

 Η ιδεολογία αυτή άρχισε να εκδηλώνεται με πιο έντονο τρόπο από το 1991 (όταν η περιοχή της νότιας Γιουγκοσλαβίας που σήμερα λέγεται ΠΓΔΜ αποσπάστηκε από την Γιουγκοσλαβία), καθώς το κυβερνών κόμμα της ΠΓΔΜ θεώρησε σκόπιμο να εμφυσήσει στο καινούργιο «μακεδονικό έθνος» την αίσθηση της ομοιογένειας και εθνικής υπερηφάνειας και να τους ενώσει στην προσπάθεια να διεκδικήσουν την βόρεια διοικητική περιφέρεια της Ελλάδος η οποία ονομάζεται Μακεδονία και να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Αυτή την ιδεολογία διδάσκονται και οι μαθητές στα σχολεία της ΠΓΔΜ. Είναι φανερό, επομένως, πως η απαίτηση της ΠΓΔΜ να ονομασθεί μόνιμα Μακεδονία αποσκοπεί στην πραγματοποίηση του ονείρου για «ανάκτηση» της Μακεδονικής Ελληνικής γής. Η ΠΓΔΜ και οι κυβερνήσεις της ουδέποτε έκρυψαν αυτές τις προθέσεις τους, όπως καταδεικνύεται από το πελώριο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο οι κυβερνώντες έστησαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο Μεγάλου Αλεξάνδρου, την έκδοση νομίσματος με τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης (που σταμάτησε μόνο όταν η Ελλάδα επέβαλε εμπορικό αποκλεισμό στα σύνορά της με την ΠΓΔΜ), την εισαγωγή άρθρων στο σύνταγμά τους που συνεπάγεται δικαιώματα σε όλο το έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας και το μάλλον ακατανόητο βίντεο με ρατσιστικούς τόνους (https://m.youtube.com/watch?v=zNXW5ITS6mA) που αναφέρεται στην εθνική τους καθαρότητα και στη Μεγάλη Ιδέα τους, το οποίο προβλήθηκε από έναν κυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων. Επί πλέον, τον περασμένο Αύγουστο, ο Γενικός Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο του Καναδά παρακολούθησε μία εκδήλωση των «Ενωμένων Μακεδόνων», όπου η «μακεδονική υπερηφάνεια» διακηρύχθηκε μπροστά σε ένα χάρτη που παρουσίαζε την «πατρίδα τους» και περιλάμβανε τη Θεσσαλονίκη, άλλα εδάφη της Ελληνικής Μακεδονίας καθώς και εδάφη της Βουλγαρίας. Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν λάβει χώραν πολλές φορές στο παρελθόν με τη συμμετοχή και την ενθάρρυνση κυβερνητικών αξιωματούχων των Σκοπίων.

Εξ άλλου, στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο Σκοπιανός Υπουργός, ενώ μιλούσε για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωνε ότι είναι υπερήφανος Μακεδόνας! Σκοπός αυτής της επιστολής δεν είναι να εξηγήσουμε ότι η ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας αποτελεί μέρος της Ελληνικής Ιστορίας• αυτό το γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις (http://macedonia-evidence.org/). Πιστεύουμε, πάντως, πως γίνεται σαφές ότι όταν έχουμε την ΠΓΔΜ στα βόρεια σύνορά μας να καλλιεργεί εχθρότητα προς την Ελλάδα, να απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και να διαιωνίζει το εχθρικό κλίμα μέσω της εκπαίδευσης που παρέχει στα παιδιά της, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή οποιοδήποτε όνομα περιλαμβάνει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διότι τελικά θα παραμείνει μόνο ο όρος Μακεδονία, όπως ήδη αναφέρεται η ΠΓΔΜ σε διεθνείς χάρτες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εντάξεως των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, μέχρις ότου οι κάτοικοι αυτού του κράτους επιλέξουν ένα όνομα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, αντιθέτως, αξίζει να επισημάνουμε τους στενούς δεσμούς που η ΠΓΔΜ αναπτύσσει με την Τουρκία (π.χ. http://umdiaspora.org/2011/09/19/umd-honors-tca-chairman-with-macedonia-friendship-award/ and http://umdiaspora.org/2012/04/18/tca-a-umd-announce-study-in-turkey-scholarships-for-macedonian-american-students-mk/), τον ανατολικό γείτονα της Ελλάδος, μία χώρα που προκαλεί καθημερινά την Ελλάδα παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο και αμφισβητώντας τα θαλάσσια σύνορά της. Όπως φαίνεται, η παλιά παροιμία «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» εφαρμόζεται σε αυτην την περίπτωση, αλλά αυτές οι εξελίξεις σίγουρα δεν συμβάλλουν στο να καθησυχάσουν την Ελλάδα, και την αναγκάζουν να προβαίνει σε μεγάλες αμυντικές δαπάνες δυσανάλογες προς τις οικονομικές της δυνατότητες. Ο απανταχού Ελληνισμός δεν τρέφει αισθήματα εχθρότητας ή αντιπαλότητας απέναντι στους πολίτες της ΠΓΔΜ, παρά επιθυμεί την ειρηνική και παραγωγική συνύπαρξη των δύο λαών. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα εκφράζει την ειλικρινή επιθυμία να εδραιωθεί ο αμοιβαίος σεβασμός και να βρεθεί μία μόνιμη πολιτική λύση με τον βόρειο γείτονά της. Αν όμως γίνει αποδεκτό για την ΠΓΔΜ ένα μόνιμο όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ή γίνει δεκτή αυτή η χώρα στο ΝΑΤΟ με το όνομα ΦΥΡΟΜ, όχι μόνο δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά θα επιδεινωθούν οι προστριβές μεταξύ της Ελλάδος, της ΠΓΔΜ και άλλων Βαλκανικών χωρών και θα αποσταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια.

 Υπογραφές

1. Almpoura Efstratia P., MScPsy Dev LP, Athens, Greece 2. Andreatos Antonios, Professor, Hellenic A/F Academy, Greece 3. Argyropoulos, Yiannis, PhD, Principal Member of Technical Staff, AT&T Labs, USA 4. Argyrou Fanoulla, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom 5. Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, PhD, Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA 6. Athanassiou Myrodis, Diplom-Physiker, Munich, Germany 7. Athanasoulis Gerasimos A., Professor, School of Naval Architecture and Marine Engineering, National Technical University of Athens, Greece 8. Avanea Agathi, Jounarlist, Athens, Greece 9. Bacalis Naoum, National Hellenic Research Foundation, Athens, Greece 10. Baloglou George, fmr Associate Professor of Mathematics, SUNY Oswego, USA 11. Balopoulos Victor, PhD, Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece 12. Baltatzis Panagiotis, MD, Internist, General Secretary, Hellenic American National Council, Baltimore, USA

 13. Batrakoulis Theodoros, PhD, Geopolitics, France 14. Blytas George C., PhD, Physical Chemistry (ret.), University of Wisconsin, USA 15. Bougas Ioannis, PhD, The Bougas Management Consulting, Queen’s University, Canada 16. Bucher Matthias, Associate Professor, Technical University of Crete, Greece 17. Chryssakis Thanasis, Associate Professor, Dept. of Mathematics, National andKapodistrian University of Athens, Greece 18. Constantinidou Hellen-Isis A., Professor Εmeritus, School of Agriculture, Faculty of Agriculture, Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece 19. Daniil Evangelia, MD., Medic Pneumonologist-Specialist in Tuberculosis, Greece 20. Daskalopoulou Stella S., PhD, Associate Professor in Medicine, McGill University, Montreal, QC, Canada 21. Di Filippo Giuseppina, PhD, fmr Professor Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA 22. Dimoutsos Andreas Ι., PhD, Athens, Greece 23. Dimoutsos Michalis, Microbiologist, Athens, Greece 24. Dokos Socrates, PhD, Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, University of New South Wales, Sydney, NSW, Australia 25. Dragas George Dion., The V. Rev. Professor, PhD, DD, DTh, Professor of Patrology, Helllenic College/Holy Cross, Boston, MA, USA 26. Dritsos Stefanos, Professor, Dept. of Civil Engineering, University of Patras, Greece 27. Economides Spyros, of Management, California State University, East Bay, USA 28. Efthymiou Pavlos N., Professor Emeritus, Aristotle University of Thessaloniki, Greece 29. Evangeliou Christos, Professor of Philosophy, Towson, MD, USA 30. Evangelidis Dimitris E., Ethnologist, Author, Greece 31. Filippou-Katehis Athina, Assistant to the Director of the Education, Office of the Greek Orthodox Archdiocese in America, NYC, USA

32. Fountzoulas Costas, PhD, Philadelphia, PA, USA 33. Fraggoulis Fraggos, PhD, General (ΕπιτιμοςΑρχηγος ΓΕΣ Στρατηγος εα), Greece 34. Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece 35. Gatzoulis Nina, former Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA 36. Gatzoulis Vassilios, President of Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Electrical-Nuclear Engineer (ret.), US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA
 37. Georgiadis Georgios, Υπτγοςε.α, Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ν.Ξάνθης, Greece 38. Gialtouridis George, President of New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA 39. Giannopoulos Georgios, Professor Emeritus, University of Patras, Greece 40. Giannoukos Stamatios, MEng, PhD, Post Doctoral Research Associate, University of Liverpool, Dept. of Electrical Engineering and Electronics, United Kingdom 41. Grammatikos Filippos, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece 42. HaitidisEfstathios, PhD, Munich University, Mέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Πράξης και Επιστήμη και επίτιμος πρόεδρος του συλλογου του ολοκαυτώματος Πύργων Εορδαίας με την επωνυμία Ιερή μνήμη, Greece 43. Halamandaris Pandelis, PhD, Brandon University, USA
44. HatzitoliosApostolos I., Professor of Pathology, Διευθυντής Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Α’ Αντιπρόεδρος Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος (ΕΠΕ) Αντιπρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΕ), Greece 45. Hatzichronoglou Lena, PhD, Professor of Humanities, Macomb Community Members College, MI, USA 46. Hatzopoulos John N., MSCE, PhD,Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece, fmr Professor, California State University, Fresno, USA 47. Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology, Medical School, Democritus University of Thrace, Greece 48. Ierapetritis D., BA, MSc, PhD Geography, University of the Aegean, Greece 49. Iliopoulou-Georgoudaki Ioanna, Professor (ret.), Dept. of Biology, University of Patras, Greece 50. Intzesiloglou Nikolaos, Professor Emeritus, Faculty of Law, Aristotle University of Thessaloniki, Greece

51. Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director of Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Masters Program, Los Angeles, CA, USA 52. Kaikis-Lericos Irene, BS Communications, Towson University, Executive Director (ret.), Field Communications, Washington, D.C., Executive Board Member, St. Demetrios Greek Orthodox Church, Baltimore, MD, USA 53. Kakouli-Duarte Thomais, PhD, Director enviroCORE, Lecturer in Biosciences, Dept. of Science and Health, Institute of Technology, Carlow, Ireland 54. Karakostas Ted , Bachelor of Arts in Political Science, Masters of Orthodox Theological studies, Boston USA 55. Karantzikos Athanasios, Lieutenant General (ret.), ΕπίτιμοςΑ Υπαρχηγός ΓΕΣ, Greece 56. Karatzios Christos, MD CM, FRCP,Assistant Professor of Pediatrics, McGill University Health Care Centre, Canada 57. Karkamanis Dimitrios, fmr Senior Research Fellow, Swedish National Defense Research Institute, Stockholm, Sweden 58. Kapetanakis Emmanouil, Postgraduate student, Cyprus University of Technology, Cyprus 59. Katsarkas A., MD, PhD, Professor in Medicine, McGill University, Montreal, Quebec, Canada 60. Katsifis Spiros P., PhD, FACFE, Professor and Chair, Department of Biology, Graduate Studies, University of Bridgeport, Bridgeport, CT, USA 61. Kelesidis Vassilios C., Petroleum Institute, a part of Khalifa University of Science and Technology, Abu Dhabi, United Arab Emirates
 62. Kladi Matianthi, fmr Professor, Dept. of International andEuropean Studies, Panteion University, Athens, Greece 63. Kliros George, PhD, Associate Professor, Head of Division of Electronics, Electric Power, Telecommunications, Dept. of Aeronautical Sciences, Hellenic Air Force Academy, Greece 64. Kodogianidis Nikolaos PhD, PE Electrical Engineer, Fred Wilson & Associates, Jacksonville, FL, USA 65. Koios Nikolaos, PhD, Assistant Professor, University Ecclesiastical Academy of Thessaloniki, Greece 66. Kolovos Alexander, PhD, Executive Analytics Professional, SpaceTimeWorks, San Diego, CA, USA 67. Konstantinidou Anastasia, Head, Office of Public & International Relations,Western Macedonia University of Applied Sciences, Kozani, Greece 68. Kontis Ioannis, Major General (ret.), Greece 69. Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece 70. Kounnamas Gregory, MSc Naval Architect, School of Naval Architecture and Marine Engineering, National Technical University of Athens, Greece 71. Kouroumalis Elias, MD, PhD,Professor Emeritus, Medical School, University of Crete, Greece
72. Kozyrakis Kostas, Assistant Professor, School of Dentistry, National and Kapodistrian University of Athens, Greece 73. Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece 74. Lampropoulou Venetta, Professor Emeritus, Special-Deaf Education, Deaf Studies Unit, Department of Primary Education, University of Patras, Greece 75. Lazaridis Anastasios, PhD, Professor Emeritus, Widener University, Chester, PA, USA 76. Leventouri Theodora, PhD, Professor, Dept. of Physics, Director of Medical Physics FAU, Boca Raton, FL, USA 77. Liolios Asterios, Professor (ret.), Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece 78. Lomis Dean, Professor Emeritus, University of Delaware, USA 79. Lymberis Maria T., MD, Distinguished Life Fellow, American Psychiatric Association, Clinical Professor of Psychiatry (hon.), UCLA School of Medicine, USA 80. Makrodimitris Aggelos, PhD, Ophthalmologist (ret.), Greece 81. Manias Stefanos, Professor, National Technical University of Athens, Greece 82. Manios Ioannis Κ., PhD, DDS/LitMG ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΣΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ, Greece 83. Mataragas Bill, President of Hellenic American National Council (HANC), USA 84. Mavros Ioannis G., MA in Political Economy, New School for Social Research NY, NY, USA 85. Melakopides Costas, Associate Professor of International Relations (ret.), University of Cyprus, Cyprus 86. Mermigas Lefteris, Professor of Pathology, SUNYAB, USA 87. + Metropolitan of Kalavryta and Aigialia, Amvrosios, Greece 88. Michopoulos Aristotelis, Professor, Hellenic College, MA, USA 89. Milioritsas Nikolaos, Lieutenant General (ret.), Greece 90. Miller Barbara, Baltimore, MD, USA 91. Miller Stephen G.,Professor Emeritus, University of California at Berkeley, USA 92. Moraitis Nicholaos L., PhD, International Relations, Comparative Politics U.S. Foreign Policy, University of California, Berkeley, USA 93. Moschovakis A.K., MD, PhD,Professor of Physiology, Faculty of Medicine, University of Crete, Greece 94. Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece 95. Niarchos Panos, Professor (ret.), Indiana University, USA
96. Nikolaidis Tasos, Professor Emeritus, University of Crete, Greece 97. Nikitaras Nikitas, Associate Professor, School of Physical Education and Sports Science, National and Kapodistrian University of Athens, Greece 98. Noutsis Konstantine, Dermatologist, Vice President, AHEPA Chapter of Athens, Greece 99. Ntapalis Andrew H., Adjunct Professor of Modern Greek, Dept. of Classics, University of New Hampshire, USA 100. Oikonomou Alexandra, Associate Professor, National and Kapodistrian University of Athens, Greece 101. Okos Anthony, MD,Seattle, WA, USA 102. Panoskaltsis Vassilis P., Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Demokritus University of Thrace, Greece 103. Papadopoulos Dimitrios P., Professor Emeritus, Democritus University of Thrace, Greece 104. Papadopoulos Kyriakos,Professor of Chemical and Biomolecular Engineering, Tulane University, New Orleans, USA 105. Papadopoulos Nikolaos Th., MD PhD, FEBO, Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Greece 106. Papagaryfallou Panagiotis, Professor (ret.), Panteion University, Greece 107. Papagiannis Grigorios, Associate Professor of Byzantine Philology, Democritus University of Thrace, Greece 108. Papakostas Stephanos, MBA formerly professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece 109. Papamarinopoulos Stavros P., University of Patras, Greece 110. Papathanasiou Maria K., Professor Emeritus, Dept. of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece

111. Patitsas Tom A., Professor Emeritus of Physics, Laurentian University, Sudbury, CA, USA 112. Pelekanos Nikos, Professor, University of Crete, Greece 113. Pelidou Sygkliti-Henrietta,Assistant Professor in Neurology, of Medicine, University of Ioannina, Ioannina, Greece 114. Perdikatsis Vassilis, PhD, Professor Emeritus, Dept. of Mineral Resources Engineering, Technical University of Crete Greece 115. Persephonis Peter, Professor Emeritus, Dept. of Physics, University of Patras, Patras, Greece 116. PhufasEllene S., Professor, English/Film/ESL, Translator/Editor, SUNY ERIE, Buffalo NY 117. Polymerakis Fotis, Assistant Professor, Dept of Philology, University of Ioannina, Ioannina, Greece 118. Poularikas Alexander, Professor Emeritus, University of Alabama, USA 119. Rantsios Apostolos T., PhD,DipECVPH, FHVA Past President and Honorary member, WVA, Greece 120. Rigos Evangelos, Master Mariner, Pace University, BBA, NY., Greece 121. Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA 122. Rocha Rhoda S., (ret.) Professor, Baltimore County Community College, Baltimore, Maryland, USA 123. Rouman John C., Professor Emeritus, Classics University of New Hampshire, USA 124. Shiakolas Panos S., Professor, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, USA 125. Sideris Kostas K.,Associate Professor, of Civil Engineering, Democritus University of Thrace, Greece 126. Simeonidis Ioannis, Economist, PhD in Economics/Marketing, fmr Director of Public Sector Division in Agricultural Bank of Greece, fmr Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences AEI/TEI, Greece 127. Sinis Martha, Docent,Baltimore, Maryland, USA 128. Spathopoulos Theodoros, Ing., fmr Director of Studies, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece 129. Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece 130. Stavropoulos Georgios, MD, Cytopathologist, Professor, Technological Institute of Athens, Greece 131. Tatsios Georgios, Pharmacist, Msc in Industrial Pharmacy, Biostatistics, Health Management, President of Panhellenic Macedonian Cultural Club Association, Greece 132. Tomazos Ilias, Professor-Director of Hellenic Society PAIDEIA, University of Connecticut, USA 133. Triantafillou Georgia, PhD, Temple University,Philadelphia, PA, USA

134. Tsakiridis Haralambos E., ΥποστράτηγοςΥγειονομικού, Ιατρός (military surgeon), Greece 135. Tzafettas Ioannis, PhD, FRCOG Professor, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, President of Hellenic Representative Committee of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, Greece 136. Tzamouzakis Fragiskos, fmr Researcher A, Centre of Planning and Economic Research, Greece 137. Tsatsanifos Christos, PhD, Civil Engineer, Qatar 138. Tsolaki Magdalini, Professor of Neurology, Aristotle University of Thessaloniki, Greece, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece 139. Vallianatos Evaggelos, PhD, Historian, Environmental Strategist, contributor to the Huffington Post, USA 140. Vardoulakis Antonios Ioannis, Professor Emeritus, Dept. of Mathematics, Aristotle University of Thessaloniki, Thessaliniki, Greece 141. Vassileiadis Charalambos, Professor, Dept. of Music Studies, Ionian University, Greece 142. Vassileiadis Damianos, Teacher, Author, Greece 143. Vlachos Dimitrios, Dept. of Physics, University of Ioannina, Ioannina, Greece 144. Voudrias Evangelos A., Professor, Democritus University of Thrace, Greece 145. Vretakou Vasileia PhD, Technical University of Berlin, Germany 146. Wright Olga K., Vice President of Hellenic Society PAIDEIA, University of Connecticut, USA 147. Yiacoumettis Andreas, Professor, President of European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece 148. Yfantis Evangelos A., PhD, Professor of Computer Science and Aerodynamics, UNLV, USA 149. Ypsilanti Maria, Assistant Professor of Ancient Greek Literature, Dept. of Classical Studies and Philosophy, University of Cyprus, Cyprus 150. Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece 151. ZervasYannis, Associate Professor, Medical School, National and Kapodistrian University of Athens, Greece